Компанията, която разработва League of Legends, една от най-популярните игри на eSports сцената, призна, че погрешно е подходила към очакванията на феновете, преди новия сезон в играта. От Riot Games днес публикуваха следното съобщение в социалните мрежи във връзка сезон 2023-та в League of Legends:

„Винаги от 2018-та година насам сме подготвяли кинематографично видео преди началото на нов сезон. Бъдете сигурни: всички, които работят по League знаят колко много вие обичате тези видеа. Ние също!

Тази година, имаше някои безпрецедентни обстоятелства, които ни накараха да изберем алтернативен подход към видеото за 2023-та. Ние все пак вярваме, че той е достатъчен, за да въплъти широката вселена и състезателен дух на League, като в същото време отбелязваме началото на нов сезон.

Ние обаче обърнахме внимание на вашата обратна връзка и признаваме, че Brink of Infinity видеото се разминава с изпълнения с екшън и герои от играта трейлър, който вие очаквахте. А това доведе до още спекулации около нашата отдаденост и инвестиция в играта.

Честно казано, трябваше да бъдем по-комуникативни, това би могло да бъде полезно в изясняването на тези усещания и спекулации.

Вярваме, че League of Legends има светло бъдеще и ние влагаме в него, но можем да свършим по-добра работа при споделянето на тези планове с вас.

Решени сме да ви дадем повече детайли около тези неща в следващите дни.

Наистина ценим вашата страст и обратна връзка – успехът на играта няма да е възможен без вас и вашата отдаденост. Благодарим ви“, написаха от Riot Games.

Ефективно погледнато Riot открито приема мнението на феновете, че компанията е сбъркала с видеото за новия сезон, използвайки оправданието „безпрецедентни обстоятелства“, което естествено стана обект на още по-солени критики в коментарите под публикацията.

снимка: gettyimages