Бившият шампион в средна категория на ММА организацията Белатор Александър Шлеменко беше избраникът, който да "посрещне" ексзвездата на Ultimate Fighting Championship (UFC) Гегард Мусаси.

Двамата се изправиха един срещу друг в Бевлатор 185 през изминалия уикенд, а в края на срещата Шлеменко вярваше, че е направил достатъчно, за да вземе победата чрез съдийско решение; обаче съдиите Дъг Кросби, Дерек Клиъри и Джон Инглиш не бяха на това мнение и отсъдиха победа за Мусаси - 29:28, 29:28, 29:28.

Сега Шлеменко иска да обжалва тяхното решение.

"По наше мнение тази борба е повратна точка в моята кариера", заяви мениджърът на Шлеменко Алексей Жернаков и добави: "Смятаме, че той (Шлеменко) направи достатъчно, за да спечели тази битка. Победа би значела много за Шлеменко, така че тази битка е важна за него."

Проблемът е, че Департаментът на атлетическите регулации не предлага процес за обжалване на съдииски решения и стои на сто процента зад длъжностните си лица.

Гегард Мусаси се представи много силно в първия рунд на срещата със Шлеменко, но представянето му започна да избледнява във втората част и той изцяло беше доминиран в последния рунд.

Преди началото на срещата се очакваше победителят от тази среща да се изправи срещу шампиона на Белатор в средна категория Рафаел Карвальо, но в този случай може първо да се стигне до реванш между двамата претенденти.

Какво е Вашето мнение по темата?

Споделете в коментарите под статията!