Шампионът на Мастърса и Световната Гран При Джъд Тръмп напусна рано ранкинг надпреварата в Уелс, след като отстъпи във втори кръг на представителя на домакините Дуейн Джоунс с 2:4 фрейма.

"Асото в колодата" изпитваше колебания в играта си още от самото начало, като и двамата играчи пропускаха често в откриващата партия. Все пак фреймът отиде на сметката на Джоунс. Вторият фрейм бе подобен на първия, като Тръмп имаше своите шансове, но уелсецът показа по-солидна игра и поведе с 2:0.

След първия си халф-сенчъри брейк в двубоя от 68 точки Джоунс се приближи на фрейм от крайния успех, въпреки че световният вицешампион от 2011 успя да се закачи в партията, след като навакса снукър изоставане.

Картината се повтори в четвъртата партия, когато 25-годишният представител на домакините направи серия от 65 и вкара англичанина в зоната на снукърите, но този път Тръмп показа класа и се върна в мача след отлични удари. В петия фрейм разликата бе намалена на само един, но Джоунс се възползва от чудесната маса, която имаше пред себе си в шестата партия и затвори закономерно двубоя в своя полза.

Така той ще се изправи срещу Роби Уилямс в спор за място в четвърти кръг. Динг Дзюнхуей също продължава напред след труден успех над Оливър Лайнс с 4:3 фрейма, но Шон Мърфи последва съдбата на Тръмп и си тръгна от уелската надпревара след загуба с 4:2 от Джеймс Кейхил.

По-късно предстоят двубоите на Рони О‘Съливан, Джон Хигинс, Марк Селби и Нийл Робъртсън, който вчера направи максимум в двубоя си с Джордан Браун, спечелен с убедителното 4:1. /БГНЕС