Джъд Тръмп надигра Бари Хоукинс с 6:5 фрейма във втория полуфинал на ранкинг турнира Световна Гран при, който се провежда в английския град Челтнъм.

Двубоят между двамата бивши шампиони в надпреварата очаквано бе завладяващ и интригуващ до последната партия. Срещата започна с шансове и за Тръмп, и за Хоукинс, като в крайна сметка ,Ястреба откри резултата.

Във втората част отново той бе по-категоричен и наказа колебливата игра на световния вицешампион от 2011, реализирайки брейк от 92 точки. Хоукинс поведе и в началото на фрейм номер 3, но тогава на свой ред допусна неточност, а Тръмп намали след серия от 60 точки. Нов халф-сенчъри брейк, този път от 53, позволи на по-младия от двамата англичани да изравни резултата на 2:2 преди почивката.

След 55 точки в деветия фрейм Ястреба се доближи на само един от класиране за финала, но шампионът на Мастърса показа по-здрави нерви и класа в заключителните моменти и след 52 и 95 си осигури втори финал през 2019.

В спор за втората си ранкинг титла през сезона Тръмп ще се изправи срещу Али Картър, който не даде шанс на китаеца Сяо Гуодон в другия полуфинал и го победи с 6:0 фрейма.

В съперничеството между двамата до момента Тръмп има леко предимство от 11:10, като в последния им двубой Картър победи с 3:0 в полуфинална среща от група 4 на Шампионатната лига.

Първата сесия от финала започва в 15:00 часа, а вечерната е шест по-късно. /БГНЕС