След загубата на Черно море от Локомотив София в мач от третия кръг на efbet Лига, старши треньорът на варненци Илиaн Илиев даде интервю, в което анализира представянето на своя отбор и разкритикува работата на съдията.

„Имахме 4-5 чисти ситуации, но не успяхме да ги реализираме. Локомотив София играха изчаквателно и тактиката им се оказа успешна“, каза той. Според Илиев, въпреки че Черно море е имал шансове дори след червения картон на тяхна играч, не успели да върнат гола.

„Не мисля, че умората е била проблем. Играхме, не позволихме много контраатаки и дори при ситуации, когато бяхме с двама защитници, продължихме да се опитваме да изравним“, отбеляза треньорът.

Илиев изрази недоволство от съдийството. „Не видях ситуацията, но знаейки мнението ми за този съдия, учудвам се, че го слагат на наш мач. Имаме неприязън един към друг и не оспорваме червения картон, но на други мачове такива ситуации се подминават. При втория гол на Локомотив имаше фал срещу Дуду, но никой не го забеляза“, коментира той, добавяйки, че според него този съдия трябва да бъде далеч от мачовете на Черно море.

Илиев коментира дали футболът се променя към по-добро, отбелязвайки, че се игнорират важни детайли като състоянието на терена и подготовката му. „Лъжем се, че правим нещо във футбола. Инфраструктурата и дребните неща като напомпани топки и поливане на терена са игнорирани“, каза той.

По отношение на ситуацията с Кешеру, Илиев добави, че ще получи информация от клуба, когато има новини.