Един от най-добрите украински професионални боксьори Олександър Усик записа поредната си голяма победа. Той смаза изключително силния съперник Марко Хук в 1/4-финалите на категория полутежка от Световните боксови суперсерии в легендарната зала "Макс Шмелинг Арена" в Берлин. 

Украинецът се окичи с трофей на името на Мохамед Али" и продължава да няма поражение в професионалната си кариера. Той би опонента си с технически нокаут в 10-ия рунд и прибра и тлъст награден чек, класирайки се за полуфинала. 

Това беше 13-а победа за него на професионалния ринг и 11-а с нокаут. За именития му съперник Марко Хук, това беше едва петата загуба от 46 битки, но просто нямаше как да се противопостави на новата звезда. 

Олександър Усик наложи надмощието си от самото начало, а на темпото му биха завидели много боксьори от тежките категории. Хук не можа да удържи ударите му и в крайна сметка рухна малко преди края на 10-ия рунд, след като отнесе жестока серия в главата. 

Трябва да се отбележи, че една от последните битки на Усик на аматьорския ринг беше срещу Тервел Пулев на полуфиналите на Олимпийските игри в Лондон. Тогава той победи и отказа българина от борбата за златото в английската столица и го остави с бронза.