Членът на техническия комитет на Международната федерация по художествена гимнастика Мария Гигова даде много висока оценка на българските представителки на Световното първенство.

Тя пожела още успехи на нашите момичета, и сподели впечатленията си дотук: "Зaвърши едно много тежко състезание, в което българките се открояваха с нов стил и голямо желание за добро представяне. И трите ни гимнастички Невяна, Мария и Сара показаха, че българската школа има последователки и голям потенциал като творчество и много добро владеене на техниката с уредите. Тези наши момичета заслужават адмирации и пълна подкрепа да доразвият своя талант. И най-вече в последния ден най-важен да постигнат своите цели и да ги видим догодина на Олимпиадата в Рио де Жанейро."

"Този шампионат показа още, че на световната сцена илизат нови страни и нови гимнастички с много добра подготовка. Факт е, че във финалния многобой ще участват 24 гимнастички от 18 страни от 3 континента - Европа, Азия и Америка. От тях само 6 страни са класирали по 2 гимнастички /Русия, Белорус, Украйна, Израел, Бългаия и Япония/. Видяхме ново поколение отлично подготвени гимнастички от Корея, Япония, Грузия, Узбекистан, Америка, Франция, Италия, които ще се борят да влязат също в първите 15. Ето защо задачата на нашите момичета ще е много тежка, но и напълно постижима. Дано да са съхранили сили и за този най-важен етап от състезанието. Пожелавам им от сърце успех," добави Гигова. 

"И да не забравиме, че след многобоя при индивидуалките, започва битката при ансамблите, които утре имат подиумна тренировка. Нашите очаквания са много големи за тяхното представяне. Да им пожелаем и на тях успех и щастливо завръщане в България," завърши Гигова пред официалната фейсбук страница на БФХГ.