Броят на бизнесите, развивани притежавани от жени, нараства през последните години и има много причини все повече жени да стават предприемачи. Глобалната икономика е в движение и това означава, че има повече възможности от всякога за хора с добри идеи и стремеж да ги реализират.

Но действат и други фактори. От една страна, през последните няколко десетилетия все повече жени променят правилата на играта и много от тях избират да започнат бизнеса си, вместо да се изкачат по корпоративната стълбица. Освен това технологиите улесниха жените да стартират и управляват бизнес от вкъщи, а социалните медии им предоставиха мощна платформа за популяризиране на техните продукти и услуги.

Вдъхновени от събитието, което Edna.bg имаме удоволствието да организираме и ви каним на него - "Историите на Edna жена: Пътят към успеха", което ще се проведе на 15 октомври 2024 г. между 19:00 и 21:00 ч. в  Event Space 2020, гр. София, решихме да изброим кои са най-често срещаните черти на жените, които превръщат амбицията в реална възможност и интрумент за успех.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! ЗАПАЗЕТЕ СВОЕТО МЯСТО ТУК

Специални гости ще бъдат:

• Красимира Хаджииванова - блогър и съосновател на платформата „Майко Мила“

• Проф. д-р. Даниела Илиева - изпълнителен директор на Фондация "Право и Интернет". Открийте повече за нея ТУК

• Гергана Баева - създател и собственик на COCO Nail House, позната в социалните мрежи и под името beyond the yummy.

И така, какво е необходимо, за да бъдеш успешна:

1. Страст

Най-успешните жени предприемачи горят от страср. Те не са в това заради парите, а защото вярват в своите продукти или услуги и искат да променят света. Когато сте запалени по бизнеса си, това се вижда във всичко, което правите. И тази страст е заразна. Това е едно от нещата, които ще вдъхновят другите да повярват във вашия бизнес и да инвестират в него.

2. Фокус

Успешните жени предприемачи също са фокусирани върху целите си. Те знаят какво искат да постигнат и разработват ясни планове как да стигнат до там. Този фокус им позволява да останат мотивирани дори когато нещата станат трудни и им помага да вземат решения бързо и ефективно.

3. Упоритост

Друга ключова черта на успешните жени предприемачи е постоянството. Те не се отказват лесно и винаги търсят начини да преодолеят предизвикателствата. Тази упоритост е едно от нещата, които ги отличават от конкуренцията и им позволяват да постигнат целите си.

4. Увереност

Високото ниво на самочувствие е друга важна черта на успешните жени предприемачи. Те вярват в себе си и способността си да успеят, дори когато другите се съмняват в тях. Тази увереност им позволява да поемат рискове и да вземат смели решения, които могат да доведат до големи победи.

5. Устойчивост

Успешните жени предприемачи също са много издръжливи. Те са в състояние да се възстановят от неуспехите и провалите и използват този опит, за да учат и да растат. Тази издръжливост е от съществено значение за всеки предприемач, но е особено важна за жените, които често се сблъскват с по-значителни предизвикателства и препятствия от своите колеги мъже.

6. Адаптивност

Способността да се адаптират към промените е друга важна черта на успешните жени предприемачи. Светът непрекъснато се променя и бизнесът трябва да се променя с него. Жените, които могат бързо да се адаптират към новите тенденции и технологии, са по-склонни да успеят от тези, които се съпротивляват на промяната.

7. Независимост

Успешните жени предприемачи са и независими. Те са уверени в способността си да мислят самостоятелно и да вземат свои собствени решения, дори ако тези решения са непопулярни.

8. Находчивост

Друга ключова черта на успешните жени предприемачи е находчивостта. Умеят да намират креативни решения на проблеми и да се справят. 

9. Поемане на риск

Успешните жени предприемачи също са готови да поемат рискове. Те знаят, че единственият начин да постигнат големи цели е да се представят и да опитват нови неща. Тази готовност за поемане на рискове може да доведе до някои големи награди, но може да доведе и до някои провали. Ключът е да се поучите от грешките си и да ги използвате, за да подобрите бизнеса си.

10. Финансова култура

И накрая, успешните жени предприемачи знаят колко е важно да разбират и управляват финансите в своя бизнес. Те също така са готови да помогнат на други жени предприемачи, защото знаят, че успехът често е екипно усилие.

Чертите, изброени по-горе, са само малка част от общите неща за успешните жени предприемачи. Ако искате да бъдете успешни в бизнеса, важно е да развиете тези качества. Не забравяйте, че няма универсална формула за успех. Всяка жена е различна и всеки бизнес е уникален. Ключът е да намерите това, което работи за вас и вашия бизнес, и да работите с него.

А ако имате нужда от допълнително вдъхновение - елате и се запознайте с три успешни жени и три истории, които ни предизвикват не просто да мечтаем, но ни вдъхновяват, че добрите идеи, правилният подход и ясно начертаният план за постигане на набелязаните цели ни водят по пътя на успеха.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - ЧУЙТЕ ИСТОРИИТЕ ИМ И СЕ СРЕЩНЕТЕ С ТЯХ! 

Събитието на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха" се осъществява с подкрепата на нашия генерален спонсор VISA и тяхната инициатива SHE'S NEXT България за която може да разберете повече тук, както и с нашите основни спонсори от MINI, верига магазини "Рени" и JTI.