Спортистите от Федерацията за адаптирана физическа активност Пламен Грозданов, Емилиян Костадинов и Рамонала Сикандер спечелиха три медала в международното онлайн състезание по спортна гимнастика "Купа на приятелството 2024", организирано и проведено от Руската федерация за спортисти с интелектуални увреждания.

Емилиян Костадинов спечели първо място в надпреварата на земя и трето в тази на висилка, където Пламен Грозданов завърши 4-ти. В турнира на прескок  Рамонала Сикандер стъпи на третото място.

Българските състезатели бяха поздравени и наградени лично от олимпийския вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година и президент на Българската федерация по гимнастика (БФГ)  Красимир Дунев и от Слав Петков - председател на Федерацията по адаптирана физическа активност (ФАФА).

Благодарение на доброто сътрудничество между ФАФА и БФГ, гимнастиците със Синдром на ДАУН получават своята професионална подготовка в залата на Национална спортна база "Раковски", а техни треньори са Даниел Алексиев и Иван Цветков.

В края на този месец националните ни състезатели по спортна и художествена гимнастика със Синдром на ДАУН, ще вземат участие в международния турнир, който ще се проведе в Осло (Норвегия).