Фондацията UNIQA SEE Future откри свой нов клон в България, който беше официално представен с тенис събитие в Националната спортна академия в София.

Адел Бахтанович, президент на UNIQA SEE региона, представи фондацията и нейната мисия да подкрепя млади хора, които се отличават със своите способности и таланти в спорта, културата и устойчивото развитие. Целта на фондацията е да насърчава местните общности и да подпомага приобщаването чрез различни програми за подкрепа в съответствие с мотото „живеем по-добре заедно“, което насърчава солидарността и сътрудничеството за постигане на общи цели.

UNIQA

източник: UNIQA

Фондацията UNIQA SEE Future направи дарение на Jekova Tennis School, за да подпомогне младите тенис таланти и да им отвори вратите към обещаващи спортни кариери. Борис Паличев, генерален мениджър на UNIQA SEE, поздрави треньора и управителя на тенис училището – Лили Жекова за всичките им постижения в областта на тениса и пожела на всички деца в академията да продължават да дават всичко от себе си и да печелят още много турнири в бъдеще. Той отправи и специални благодарности на Росица Денчева, 12-та тенисистка за юноши в списъка на ITF, която беше един от гостите на спортното събитие и подкрепя мисията на Фондацията. Тя беше голямо вдъхновение за всички млади тенис таланти.

„Нашата мисия е да вдъхновим колкото се може повече деца да тренират тенис, да се чувстват щастливи на корта, да бъдат здрави и да идват на тренировка с усмивка. Когато започнахме тенис училището, бяхме двама треньори и 15 деца. Сега имаме 5 треньора, а децата са над 100. Това ни прави изключително щастливи и радостни, че сме на прав път и успяваме да запалим любовта и любопитството на децата към спорта. Подкрепата на УНИКА за нашето тенис училище е безценна за децата и показва, че и вие като нас мислите за бъдещето, развитието и здравето на децата. За нас е чест и сме изключително благодарни, че избрахте да подадете ръка на нашето тенис училище и най-вече на децата.“, каза Лили Жекова.

UNIQA

източник: UNIQA

Фондацията UNIQA SEE Future работи с местни клонове в България и Хърватия и ще оперира в Югоизточна Европа: в Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния и Черна гора. Първият млад спортен талант, който фондацията започна да подкрепя през май тази година, е Луна Вуйович, победителка от Европейското първенство за юноши и победителка от Уимбълдън за юноши до 14 години. Горан Иванишевич, бранд посланик на UNIQA, е един от активните ментори във фондацията UNIQA SEE Future, който подкрепя младите спортни таланти в техните професионални кариери.

Подкрепата на фондацията с сферата на културата започна с партньорството с филмовия фестивал в Сараево, който UNIQA спонсорира за втора поредна година, както и други проекти в подкрепа на млади артисти и жени във филмовата индустрия, работещи в региона на Югоизточна Европа. В партньорство с фестивала, филмовите дни в Слано и филмовите центрове в региона, UNIQA ще подпомогне реализацията на филмови проекти, насочени към овластяване на социално ангажирани теми в три категории: игрален, документален и късометражен филм чрез конкурс за режисьори.

UNIQA

източник: UNIQA

Фондацията UNIQA SEE Future насърчава филантропията, здравословния начин на живот, подкрепя инициативи, фокусирани върху проблемите на опазването на околната среда и устойчивостта, социално отговорния бизнес, изкуството (филми, музика, фотография, рисуване), съвременните професии и тенденциите в дигиталния свят и много други области, които служат пряко за подкрепа на местните общности.