Мерцедес готви супер оферта за Люис Хамилтън, за да подпише той нов договор с тима. Това съобщава британския Sun. Сегашният контракт на 6-кратния шампион изтича след края на тази година и засега не е подновен.

Според информацията сега "Сребърните стрели" ще предложат на Хамилтън договор за три години, за които той ще получи общо цели 180 милиона паунда.

Очаквa се днес 35-годишният пилот да посети базата на Мерцедес в Бракли и да проведе преговори. Хамилтън прекара зимната пауза в САЩ. 

По-рано тази година се появиха информации за застой в преговорите между Хамилтън и Мерцедес заради разногласия относно заплатата на Люис и продължителността на новия договор.

Относно преговорите с Люис, шефът на тима Тото Волф заяви:

„Искаме да имаме най-бързият пилот в колата. Знам, че Люис иска да бъде в най-бързия автомобил. Следователно има решение и за двете страни.

Няма много места, където Люис ще получи средата и структурата, които ще му дадат най-добрата база за изпълнение на амбициите му. Продължаването на взаимоотношенията ни е най-вероятното решение.

Трябва да се има предвид, че една спортна суперзвезда в пика на кариерата си, има ограничен период, в който е в състояние да спечели толкова много пари. Ние уважаваме Люис и приноса, който той има за Мерцедес. Хамилтън също винаги ни е уважавал", каза шефът на Мерцедес.

Появиха дори слухове, които пращаха биртанеца във Ферари.