Бившият световен шампион от Формула 1 Жак Вилньов не вярва в шансовете на Валтери Ботас да излезе от сянката на своя съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън. Канадецът определи финландския състезател като „бита карта” след съботната квалификация за Гран При на Австралия.

Ботас тотално загуби двубоя с Хамилтън през 2018-а, когато не записа нито една победа за разлика от дебютната си кампания с Мерцедес, когато спечели 3 старта. През миналата година през втория дял от шампионата Макс Ферстапен от Ред Бул също се представяше по-добре.

Днес Ботас не беше особено далеч да постигне полпозишън в „Албърт Парк”, като беше надвит единствено от Хамилтън. „Ботас ми се струва вече бита карта”, заяви Вилньов. „Той държеше пол позишън с половин секунда пред Хамилтън. В следващия тур, когато вече беше под напрежение, се оказа надвит от Люис.”

„Хамилтън беше впечатляващ. Взе полпозишън, докато беше поставен под натиск. Той беше единственият пилот, който успя да си подобри времената. Като виждам колко силен беше Мерцедес, това бе невероятно”, допълни Вилньов.