Съпругата на Кими Райконен – Минту не остана равнодушна към обвиненията, които долетяха от лагера на Мерцедес към пилота на Ферари. Финландката защити своя любими и иронизира Люис Хамилтън, който първоначално обяви, че състезателят на „скудерията” нарочно го е ударил на старта в Гран При на Великобритания.

Вчера 33-годишният британец обяви в социалните мрежи, че оттегля забележката, която направи в минутите непосредствено след края на състезанието. Райконен отнесе 10-секундно наказание заради това, че причини контакта между двамата в завой №3, като в крайна сметка завърши на трето място. Хамилтън, който заради катастрофата се смъкна до последната позиция, финишира втори, но по-важното бе, че остана зад победителя в състезанието Себастиан Фетел.

Минту и Кими Райконен в Унгария, юли 2018

източник: Gulliver/Getty Images

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене не прие много добре обвиненията на Мерцедес, че Райконен е действал нарочно с намерение да извади от строя настоящия световен шампион. Съпругата на Кими се присъедини към недоволството, като публикува доста красноречиво съобщение в сторито си в „Инстаграм”.

„Ако плачеш като момиченце, когато губиш, занимавай се с балет. Само казвам”, написа скандинавката.

Kimi's wife, Minttu, with a message... for Lewis Hamilton? pic.twitter.com/L8PgmezGLE

— Nate Saunders (@natesaundersF1) July 9, 2018

Още по темата:

Бесният Хамилтън не можа да си намери място

Хамилтън намекна за умисъл в катастрофата с Райконен

Лауда: Ферари играе нечестно, вече не е забавно

Шефът на Ферари полудя след обвиненията на Мерцедес

Хамилтън оттегли забележката си: Понякога говоря тъпотии