Силно разочарованият ас на Мерцедес Люис Хамилтън индиректно отправи доста сериозно обвинение към основните конкуренти от Ферари. Според световния шампион във Формула 1 ранното му завъртане след сблъсък с Кими Райконен в самото начало на Гран При на Великобритания е било „интересна тактика”.

Себастиан Фетел сложи край на серията от 4 поредни победи за Хамилтън на „Силвърстоун”. Германецът направи чудесен старт след угасването на червените светлини и само в рамките на първите метри вече бе поел лидерството от Хамилтън, който имаше предимството на полпозиция. Секунди по-късно британецът бе застигнат от Райконен и в третия завой се стигна до контакт помежду им, който го завъртя извън трасето. За действията си финландецът – финиширал на 3-а поизиция – бе наказан с 10 секунди.

Хамилтън също успя да продължи, макар и вече като последен в колоната. Само в рамките на първите 10 обиколки любимецът на местните фенове вече в топ 10, а след това продължи да се катери нагоре. В крайна сметка второто място не бе съвсем лош резултат, ала Люис не прие събитията по този начин. Той не се яви за задължителните блиц интервюта след края, а се насочи право към задължителния кантар. Интервюиращия Мартин Брандъл трябваше да изчака цялото награждаване, за да измъкне няколко думи т Хамилтън.

„Това е най-великото състезание през годината, както и най-страхотната публика. Съжалявам, че днес не успях да победя. Няма да се предам, повярвайте ми, няма да го сторя”, заяви Хамилтън.

„Моят отбор свърши удивителна работа през този уикенд. Получихме толкова много подкрепа. Бих казал, че видяхме интересна тактика от тяхна страна (визира Ферари – б.р.), но ще направим каквото можем, за да се борим с тях”, допълни британецът.