Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън демнострира съвсем явно колко трудно за преглъщане бе второто му място в домашното Гран При на Великобритания. Британецът имаше шанс да стане единственият пилот с 6 победи в надпреварата, но слабият му старт и последвалият удар от Кими Райконен (Ферари) отложиха реализирането на неговата мечта.

За да бъде разочарованието за Хамилтън още по-голямо победата отиде при големия му конкурент Себастиан Фетел (Ферари), който прекъсна неговата поредица от 4 поредни успеха. 33-годишният британец не се яви за задължителните блиц интервюта, предшестващи награждаването, за което почти сигурно ще бъде наказан. Хамилтън с бърза крачка се насочи към стаичката с кантара, където пилотът не обели нито дума въпреки че получи въпроси от намиращите се там официални лица. Той доста грубо започна да маха екипировката си, а след това поздрави хладно Фетел и Райконен, които тъкмо бяха приключили ангажиментите си пред медиите.

Поведението на Хамилтън определено не направи добро впечатление, като се има предвид, че според официалните данни 340 хиляди души са посетили "Силвърстоун" за трите дни. Голяма част от тях дойдоха, за да подкрепят именно местния любимец.