Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън прие извинението на Кими Райконен от Ферари за сблъсъка помежду им в самото начало на Гран При на Великобритания. Като резултат от това британецът оттегли думите си, че неговият съперник е действал напълно целенасочено в ситуацията.

На „Силвърстоун” Хамилтън тръгна бавно от полпозицията и само няколко метра по-късно бъдещият победител в състезанието Себастиан Фетел го задмина. Намиращите се зад гърба на британеца Валтери Ботас (Мерцедес) и Кими Райконен (Ферари) също го застигнаха, а в третия завой финландецът блокира гума при спирането, след което удари и завъртя Хамилтън.

В резултат от случката Хамилтън се озова на дъното на колоната и започна отново да си пробива път напред. След края на състезанието и второто си място Хамилтън не бе никак доволен от случката и описа действията на Райконен като „интересна тактика”, намеквайки за умисъл.

В своето интервю Райконен призна грешката си и счете полученото 10-секундно наказание за справедливо. Така днес сутринта Хамилтън промени позицията си. „Кими ми се извини, а аз приех. Двамата продължихме напред”, заяви 33-годишният състезател в „Инстаграм”. „Беше състезателен инцидент и нищо повече. Понякога ние говорим пълни тъпотии, затова трябва да си вземем поука.”

В неделя вечер Хамилтън пусна отделен пост, с който обясни решението си да не се яви на задължителните блиц интервюта след състезанието. „Загубих почти 3 килограма, за да си пробия път обратно до върха заради вас (феновете – б.р.) и моя отбор. Не ми беше останала капчица енергия накрая да стоя прав, камо ли да говоря. Ако не можете да го разберете и оцените, бих ви разбрал напълно. Това обаче нямаше нищо общо с ярост или гняв. Просто бях буквално изцеден физически и психически. Благодаря на всички за невероятната подкрепа, губим и печелим заедно”, написа още Хамилтън.

Още по темата:

Бесният Хамилтън не можа да си намери място

Хамилтън намекна за умисъл в катастрофата с Райконен

Лауда: Ферари играе нечестно, вече не е забавно

Шефът на Ферари полудя след обвиненията на Мерцедес