Обвиненията от страна на Мерцедес, че Кими Райконен нарочно е потърсил сблъсъка с Люис Хамилтън в неделното Гран При на Великобритания, очаквано не бяха приети добре от шефа н Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене.

Инцидентът между големите съперници се случи две състезания след епизода между Себастиан Фетел и Валтери Ботас в Гран При на Франция, когато пилотът на германците отново беше от губещата страна. Случилото се вчера накара техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън – бивш кадър на Ферари – да заяви, че действията на „скудерията” или говорят за умисъл, или за некомпетентност.

След състезанието победителят в него Фетел нарече подобни твърдения „глупави”, докато реакцията на Аривабене беше далеч по-остра.  „Кой е некомпетентен? Кими ли? Кой е той (има предви Джеймс Алисън – б.р.), че да съди какво правят пилотите в колите?”, избухна италианецът.

„Ако наистина е казал нещо такова, трябва да се срамува от себе си! Алисън рабит в Маранело толкова дълго време, но сега тук в Англия го учат да бъде джентълмен. Бих приел подобна критика от Жак Вилньов (анализаторът на „Скай Спортс” – б.р.), защото той е бил пилот. Но от него?”, додаде Аривабене.

Още по темата:

Бесният Хамилтън не можа да си намери място

Хамилтън намекна за умисъл в катастрофата с Райконен

Лауда: Ферари играе нечестно, вече не е забавно