Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас се пошегува,че неговият съотборник Люис Хамилтън се опитал да го целуне след Гран При на Бразилия.

Състезанието на „Интерлагос” през 2018-а произведе легендарна снимка на двамата, когато те постигнаха двойна победа. По това време британецът вече си беше осигурил пета световна титла при пилотите, ала в Бразилия стана факт петият пореден триумф на Мерцедес при конструкторите.

Люис ХАмилтън и Валтери Ботас

източник: Gulliver/Getty Images

„На тази снимка Люис се опитваше да ме целуне. Това беше наистина обезпокоителен момент”, заяви с усмивка Ботас. „Аз отидох, за да го прегърна, но в следващия момент вече виждах неговите устни и език.”

„В последния миг отклоних главата си на другата страна и се прегърнахме. После Люис ми прошепна: „Окей, после ще довършим”, продължи финландецът.

„Няма да ви казвам какво се случи по-нататък, но ние спечелихме това състезание като отбор. Това беше много горд момент за всеки от този тим. Беше и заслужено. Не всеки ден имаш  шанса да бъдеш част от отбор, който е световен шампион. Титлата ни донесе голямо облекчение след един оспорван сезон”, добави Ботас, който не успя да запише нито една победа през 2018-а.

Финландският състезател завърши на 5-о място при конструкторите с 247 точки, с цели 161 по-малко от Хамилтън.