Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас не вижда причина да се тревожи за мястото си в отбора отвъд 2020 година, макар да има договор с тима само за следващия сезон.

Финландецът изпрати 2018-а без нито една победа на сметката си, макар отново да имаше предимството да кара за шампиона при конструкторите през изминалите 5 сезона. В контраст неговият съотборник Люис Хамилтън завоюва петата си световна титла с цели 11 победи от 21 старта, постигайки върхово лично постижение в тази връзка.

Ботас завърши на 5-о място в крайното класиране при пилотите, оставайки зад Себастиан Фетел (Ферари), Макс Ферстапен (Ред Бул) и Даниел Рикиардо (Ред Бул).

„Не, не се тревожа за бъдещето си в Мерцедес”, заяви финландецът. „Хората винаги си говорят и, със сигурност, всеки пилоти гледа собствената си кариера, опитва се да се възползва от възможностите си.”

„Не е моята работа да се тревожа за това, само бих си навредил. Имам много добри взаимоотношения с всички в отбора, включително и Тото Волф (шефа на отбора – б.р.), винаги можем да говорим открито за всичко. Няма нищо скрито-покрито.”

„Ако изпълня целите си и тези, поставени пред отбора за следващия сезон, това е добре. Ако не успея и тимът чувства, че не се представям както трябва, би било справедливо. В спорта е така, така че не се тревожа”, допълни Ботас.