Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното демонстрира притеснение след петата поредна двойна победа, която основният конкурент Мерцедес завоюва. Гран При на Испания донесе успех за Люис Хамилтън и второ място за съотборника му Валтери Ботас, докато колите на „скудерията” останаха извън топ 3 и показаха огромно изоставане в хода на целия уикенд.

На същото трасе в Барселона по време на зимните тестове Ферари доминираше и имаше огромен аванс пред германците, които наредиха вече 5 поредни шампионски отличия при конструкторите. В топлото майско време на „Каталуня” ситуацията изглежда коренно променена, а по думите на Биното техните болиди са губели страшно много време във всеки един от завоите.

„Ние сме разочаровани от състезанието и от представянето ни през уикенда. Надявахме се да покажем повече. Прибавихме някои подобрения – както по аеродинамиката, така и по двигателя. Очаквахме по някакъв начин да останем в битката, но случаят съвсем не беше такъв”, коментира Биното.

„Ъпгрейдите сработиха по отношение на мощността, скоростта ни в правите също беше достатъчно добре, но определено показваме слабости, които бяха изведени на преден план през уикенда. От нас зависи да ги оценим и да отбележим подобрение.”

„Точно в този момент губим много време във всеки един завой от последния сектор. Във всеки от тези завои сме бавни и с огромно недозавиване. Това не се дължи само на притискането към асфалта. Видяхме нещо в данните, което трябва да анализираме и да разберем. Ако прибързаме със заключенията днес, може да стигнем до грешни изводи”, добави Биното.