Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше много доволен от успеха си в Гран При на Испания, което се яви 5-ия кръг през сезон 2019. Състезанието в Барселона донесе пета поредна двойна победа за германския тим, който изглежда по-доминиращ от всякога.

„Първо трябва да благодаря на невероятния отбор. Пишем история с тези пет последователни двойни победи. Изключително горд съм да бъда част от това нещо, да бъда част от всичко, което се случва в завода и на пистата. Беше трудно, макар и да имаме страхотна кола. Благодарен съм, че в състезанието нямахме проблеми с Валтери. Радвам се, че преминахме нормално през първия завой”, коментира 34-годишният Хамилтън.

„Стартът беше много интересен, бяхме близо един до друг. Видях червената кола (Себастиан Фетел - б.р.), която мина в другия край. Нямах никаква идея колко далеч е стигнал. Знаех, че Валтери ще спре по-рано. За късмет не успяхме да повторим събитията от Баку.”

„Най-важното беше да съхраня температурата в гумите. До този момент нямах нито една най-бърза обиколка през сезона, така че беше време”, завърши Хамилтън.