Шефът на Мерцедес - Тото Волф, разкри кога в отбора ще направят избора за съотборник на Джордж Ръсел за сезон 2025 във Формула 1. Както е известно „сребърните стрели“ ще се разделят с голямата си звезда Люис Хамилтън в края на годината, след като британецът избра да премине във Ферари. Това изненадващо решение на седемкратния шампион създаде сериозни проблеми на Волф и компания, които в началото на година не смятаха, че ще трябва да си търсят нов пилот, след като и Хамилтън, и Ръсел подписаха договори до края на сезон 2025 миналото лято.

Добрата новина е, че кандидати за мястото на Хамилтън не липсват. Най-спряганите имена са тези на Карлос Сайнц, чиято позиция във Ферари ще бъде заета от Хамилтън и младият италианец Андреа Кими Антонели, който в момента кара във Формула 2 и прави тестове със стар автомобил на Мерцедес, в които се представя много силно. Това породи слухове в Маями, че 17-годишният италианец ще смени Логан Сарджънт в Уилямс още за Гран При на Емилия-Романя следващата седмица, преди да премине в Мерцедес догодина.

Според Волф, обаче тези информации не помгат услуга на Антонели, който според него трябва да се концентрира върху участието си във Формула 2. Ръководителят на Мерцедес обясни, че в отбора ще вземат решението за наследника на Хамилтън след седмици или дори месеци.

„Толкова много истории бяха създадени, които не му правят услуга, защото той трябва да се концентрира върху Формула 2. Той прави много тестове с нас, за да му помогнем с адаптацията и смятам, че решението за втория пилот ще бъде взето след седмици или дори месеци“, обясни Волф.