Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното коментира пред медиите, че е останал доволен от представянето на Шарл Льоклер по време на първото състезание в календара на Формула 1 за Гран При на Австралия на пистата "Мелбърн Парк".

"Доволен съм, доволен съм от това, че той се проявявя в качеството си на отборен играч. Не толкова като пилот, той много здраво помага на отбора. Той постоянно е замесен в процеса, мотивира инженерите да постигнат прогрес и да подобрят болида", каза Биното.

Шефът на Ферари за Льоклер: Свободен е да се бори на пистата

"Ако трябва да оценя уикенда на Шарл като цяло, то той се представи повече от добре. Да, квалификацията не мина идеално за него, и той сам го разбира това, но се представи отлично в първия и втория сегмент, в третия преминаването му не беше идеално, но като цяло направи отличен уикенд. В състезанието той направи отлична втора част, доволен съм от подхода му към състезанието, за старт не е лошо", добави шефът на Ферари.

Льоклер завърши на петото място след съотборника си Себастиан Фетел. Новобранецът в екипа на Ферари се присъедини към Скудерията от Заубер.

Фетел: Льоклер ще ме поставя под напрежение през целия сезон

Льоклер мечтае да завърши кариерата си във Ферари