Бившият състезател от Формула 1 Дейвид Култард призна, че пилотският екип на Ферари за предстоящия сезон в лицето на Себастиан Фетел и Шарл Льоклер действително изглежда опасно за съперниците си.

„Скудерията” реши да рискува с 21-годишния монегаск, който дебютира във Ф1 през миналата кампания със Заубер. Льоклер замени опитния Кими Райконен като партньор на Фетел.

През 2018-а Фетел не успя да се пребори с Хамилтън, който завоюва 5-ата си световна титла, а според Култард новият съотборник може да придаде допълнителен стимул за германеца. „Доколкото това касае Люис Хамилтън, партньорството между Фетел и Льоклер е много по-опасно – лично мое мнение – от това между Себ и Кими”, заяви Култард пред „Дейли Мирър”.

„Не вярвах, че Кими ще спечели много състезания през миналия сезон. Точно така се и оказа. Сега бих бил изненадан, ако Льоклер не получи възможност да пръска с шампанско от подиума поне два пъти. Той е достатъчно млад, ентусиазиран и бърз, за да тласне напред Фетел. Това ще държи на нокти не само Себастиан, но и Люис.”

„През миналия сезон Ферари невинаги изиграваше ръката си по най-добрия начин. Не съм сигурен, че Себастиан и Кими са усещали, че получаваха оптималната подкрепа. Ако искат да изпотят Люис, там трябва да се тласнат до максимума, да направят стъпка напред”, добави Култард.

Сезон 2019 във Ф1 стартира на 17 март с Гран При на Австралия.