Пилотът на Ред Бул Рейсинг Даниел Рикардо иска следващият му договор с отбор от Формула 1 да е с адекватна сума за качествата му. Австралиецът вярва, че, влизайки в осмата си година в моторния спорт, е заслужил по-сериозно заплащане и отношение.

След Гран при на Франция, пилотът заяви, че очаква преговорите между него и Ред Бул да се зачестят сериозно. Желанието на Рикиардо е това да се случи преди ГП на Австрия и ГП на Великобритания, които той описва като „домашни” за отбора.

Последните години край австралиеца витаят слуховете, че той ще избира между Мерцедес и Ферари, след като му изтече договора с Ред Бул.  Слухове от последната седмица гласят, че Макларън е в готовност да му предложат сериозна сума пари, ако Фернандо Алонсо реши да напусне британския отбор.

Рикиардо сподели, че титлата при пилотите ще бъде приоритет за него от сезон 2019 година и след това, но сега гледа към завършването на персоналните си ангажименти с Формула 1, които да му дадат възможност да изпълни целта си.

„Казвам го от самото начало. Приоритетът е да опитам да накарам колата да е най-силна на трасето. Вярвам, че това е възможно. Това е първото нещо, което идва в съзнанието ми”, каза Рикиардо.

„Ако няма никакъв шанс това да се случи, то е нужно да се огледаш в други възможности. Мисля като пилот, че давам много. Твоята цена като състезател на е „Х” сума пари. Тя трябва да се определя и получава, спрямо това, което си дал на спорта. Чувствам, че имам определена стойност и искам всички мой очаквания да бъдат оправдани, така както хората очакват аз да оправдая техните”, заяви Рикиардо.

Рикардо ще навърши 29 години в неделя, а в кариерата си е карал в 137 състезания, печелейки 7 пъти.

Запитан на въпрос, дали ще бъде стъпка назад с неговото бъдеще през 2019, той заяви: „Ако не спечеля титлата и завършвам четвърти или пети, то няма да има никаква разлика. Единственият начин, по който моята кариера да претърпи крачка назад е, ако спра да се представям добре. Не се страхувам от нищо. Най-трудното бе да напусна Австралия и да дойда в Европа. Не вярвах, че съм много добър, но бе важно решение в моя живот”.

„Решението ми през 2019 ще бъде „второто най-важно в моя живот” след това за преместването от Австралия”.