Отборът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 ще кара с двигатели на Хонда през 2019-а и 2020-а година. Преди Гран При на Франция двете страни обявиха партньорство, с което сложиха край на спекулациите относно бъдещето.

Не е тайна, че от известно време отношенията между Ред Бул и досегашния доставчик на двигатели Рено. В същото време още докато Хонда работеше ексклузивно с Макларън търсеше начини да си осигури втори тим, който да обслужва.

Дискусиите с „биковете” продължиха седмици наред, като още около Гран При на Канада те индикираха, че са взели решение. И очевидно става дума за Хонда, който ще доставя задвижващи системи през следващите два сезона. Това няма да доведе промяна до пълното име на австрийския тим, който  пак ще се състезава като Астън Мартин Ред Бул Рейсинг.

„Ние сме впечатлени от отдадеността на Хонда към Формула 1, от бързите стъпки, които извършиха в последно време с нашия дъщерен тим Торо Росо, от обхвата на техните амбиции, които съвпадат с нашите. Този мултигодишен договор сигнализира началото на вълнуваща нова фаза в опитите на нашия отбор да се състезава не само за победи в Гран При, но и в онова, което винаги е било нашата цел – шампионски титли”, заяви шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.