Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер призна публично, че вторият пилот на отбора Пиер Гасли трябва да адаптира своя стил на управление към реалностите на отбора, за да извади на показ най-доброто от колата.

На 23-годишния французин се падна да замести напусналия в посока Рено Даниел Рикиардо и до този момент дошлият от дъщерния Торо Росо състезател показва сериозни колебания. Гасли постигна позитивен резултат само в Гран При на Китай, където завърши на 6-о място. Преди това той взе 10-а позиция в Австралия и 8-а в Бахрейн, което не отговаря на качествата на неговия болид.

Според Хорнер докато Гасли продължава да „премодулира” своя стил на пистата, всичко ще бъде наред. Изказването обаче съдържа и известна доза заплаха, а по-рано през сезона се чуха мнения, че Гасли би могъл да изгуби мястото си в Ред Бул дори преди края на сезона.

„Мисля, че в Китай той направи стъпка напред”, коментира Хорнер. „Той все още не се чувства съвсем удобно в колата, не и от физическа гледна точка, но е в процес на напасване, за да извади най-доброто от характеристиките на колата.”

„Мисля, че е очевидно какво предизвикателство представлява това за него. Пиер обаче бележи прогрес и най-бързата обиколка в края на състезанието му вдъхна известна увереност”, добави Хорнер.