Пилотът на Ред Бул във Формула 1 – Макс Ферстапен за пореден път от началото на сезона коментира представянето на един от основните конкуренти в лицето на Ферари. Макар първите 3 състезания да бяха разочароващи за „скудерията”, холандецът е на мнение, че все още никой няма представа за тайната, която прави колата им толкова бърза.

Една от централните теми в ранните етапи от сезон 2019 е превъзходството на „черните кончета” спрямо всички останали що се касае до скоростта в правите отсечки. До този момент колкото и от Ред Бул и Мерцедес да се дивят на този факт, в състезателни условия Ферари не постига нужните резултати.

Показателно е, че във временното класиране водещият пилот на италианския тим Себастиан Фетел е едва четвърти с 37 точки. Самият Ферстапен има повече точки от него (39), докато лидери очаквано са двамата състезатели на Мерцедес – Люис Хамилтън (68) и Валтери Ботас (62).

„Мисля, че ние трябва да прибавим още конски сили към нашия двигател, но сега сме по-близо”, заяви Ферстапен. „По отношение на колата действително имаме нужда от подобрение. Ще видим.”

„Надявам се по средата на сезона да не се окажем в ситуация, при която ще се борим само на писти, където няма много прави отсечки. Все още имаме изоставане в този аспект, това е факт. Особено в сравнение с Ферари. Те са открили нещо през тази година, но никой няма представа какво точно. Те са си свършили домашното и ние трябва да се уверим, че ще ги настигнем по отношение на шасито и двигателя.”

„Генерално погледнато, сме доволни от нашия старт. Според мен никой не очакваше да се борим за победи от самото начало. Това не би било реалистично. С нов партньор по отношение на двигателите ще отнеме време”, допълни Ферстапен.