Мерцедес може да направи опит да отмъкне звездата на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен. Подобни подозрения изрази съветникът по моторни спортове при „червените бикове” – д-р Хелмут Марко.

21-годишният холандец минава за един от големите таланти в шампионата, като завинаги ще остане в историята като най-младият пилот, участвал в старт от Формула 1. Въпреки крехката си възраст Ферстапен може да се похвали с 5 спечелени състезания и няма спор, че за в бъдеще би се оглеждал за кола, с която да стъпи на най-високото стъпало.

В края на миналата година Ред Бул направи опит да му осигури такова возило, преминавайки към двигатели на Хонда. Съществува немалка вероятност младокът да не чака, докато това ново партньорство започне да дава нужните плодове, особено ако сезон 2019 не се развие според очакванията и надеждите му.

Пред „Ауто Билд” д-р Марко разкри, че действително е имало контакт между Ферстапен и Мерцедес във връзка с евентуален трансфер през 2020 година. „Тото Волф (шефът на Мерцедес – б.р.) се обаждал на Макс и баща му Йос. Това е продължило месеци. Аз обаче съм спокоен”, добави австриецът и поясни: „Клаузата за изпълнение в договора на Макс е солидна, а той се чувства комфортно при нас. Ако го снабдим с ресурс за шампионската титла, нямам причина да се тревожа – той ще остане.”

Състезанието за Голямата награда на Китай - трети кръг за сезон 2019 във Формула 1 - ще се проведе в Шанхай на 14 април. Проследете свободните тренировки, квалификацията и самия старт чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.