Руският състезател Михаил Альошин вярва, че неговият сънародник Даниил Квят може много бързо да се завърне в Ред Бул Рейсинг, ако вторият пилот на „биковете” във Формула 1 – Пиер Гасли, не подобри своето представяне.

Гран При на Австралия за 2019 година е един от стартовете, които 23-годишният французин ще предпочете да забрави. Макар да разполага с по-добрия болид, той прекара по-голямата част от състезанието, гледайки гърба на Квят, който се състезава за дъщерния тим Торо Росо. Завърналият се във Ф1 руснак успя да хване последната позиция, носеща точки, докато Гасли завърши с празни ръце на 11-о място.

Альошин, който се състезава в „24-те часа на Льо Ман” и World Endurance Championship, призна, че е твърде рано за отписването на Гасли. Той обаче се позова на случилото се със самия Квят, който започна 2016-а като титуляр в Ред Бул, но след серия инциденти бе понижен и изпратен в Торо Росо, за да може Макс Ферстапен да бъде новият съотборник на Даниел Рикиардо. Така през следващите 2 сезона 24-годишният руснак не беше част от Ф1 (през 2018 той подписа договор с Ферари като тестови пилот), за да се завърне сега и да отбележи точки при първата възможност.

„Беше хубаво да видя как Квят демонстрира своя характер и не допусна Гасли да го изпревари в Мелбърн”, заяви Альошин. „Трудно е да кажа защо Гасли кара толкова консервативно, но ако Квят продължи в същия дух, може да се надяваме, че ще го видим в по-силен отбор.”

„Разбирам, че подобни разсъждения са малко прибързани, но за нас ситуацията е позитивна. Все пак не очаквам Торо Росо да заема по-високи позиции от тези, които завоюва в Австралия. Те не са Ред Бул или Ферари. С точните подобрения и без технически проблеми обаче тимът може да бъде постоянна величина в битката за топ 10”, допълни Альошин.