Техническият съветник в Ред Бул Рейсинг – д-р Хелмут Марко, беше категоричен и отрече появилите се слухове, вещаещи завръщане на Себастиан Фетел в отбора, с който германецът спечели и 4-те си световни титли.

Бъдещето на 32-годишния състезател във Ферари отново е централна тема за дебати след Гран При на Италия. На „Монца” Фетел допусна поредната си грешка от началото на сезона и завърши 13-и, докато съотборникът му Шарл Льоклер спечели на „Монца” и прекъсна 9-годишната суша за „скудерията”.

Разбира се, ако се стигне до раздяла с „черните кончета”, двете най-реалистични опции пред Фетел биха били Ред Бул и Мерцедес. Хелмут Марко побърза да извади „биковете” от евентуална надпревара за подписа на опитния германец. „Нямам никаква идея какво ще бъде бъдещето му”, каза д-р Марко. „Имахме някои великолепни години заедно, но сега разполагаме с нашите четирима пилоти (визира и дуото в дъщерния тим Торо Росо – б.р.).”

В същото време сегашният водещ пилот на Ред Бул – Макс Ферстапен, приветства идеята в даден момент от бъдещето да стане съотборник с Льоклер. „Шарл и аз бихме могли да се разбираме в един и същи отбор. И двамата искаме да печелим, но се уважаваме един друг. Няма да отрека, че е възможно да се стигне до конфликти, но няма да бъдем като Хамилтън и Нико Розберг в Мерцедес”, добави холандецът.