Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел беше доста търсен от медиите след своето разочароващо 13-о място в Гран При на Италия, което завърши с триумф на по-младия му съотборник Шарл Льоклер. Германецът трябваше да обяснява опасната си маневра след загубата на контрол над колата в 7-ата обиколка, а също и да обори предположенията, че се е насочил към оттегляне от спорта.

32-годишният състезател стартира от 4-о място на „Монца”, ала в самото начало на състезанието допусна пилотска грешка и изпусна колата в шикана „Аскари”. От тревата четирикратният световен шампион опита да се върне в състезанието по най-бързия начин и почти отнесе преминаващия Ланс Строл (Рейсинг Пойнт). Заради тази маневра Фетел отнесе като наказание 10-секунден престой в бокса.

„Не съм доволен, няма как да съм щастлив от начина, по който се разви денят ми”, коментира той. „Мисля, че направихме добър старт, а после изневиделица загубих позицията си (от Нико Хюлкенберг – б.р.). Върнах я бързо и вече отново бях при колите в челото.”

„След това вече изпуснах задните колела от контрол и не успях да ги овладея. Всичко е много просто, но няма как да съм доволен. От този момент нататък състезанието приключи за мен.”

„В онзи случай на няколко пъти опитах да подкарам колата (извън тревата – б.р.) и да го направя във вярната посока, затова просто не видях Строл.”

„Дали все още обичам Формула 1? Разбира се, но когато не се справяш добре, а знаеш, че умееш много повече, няма как да си доволен”, завърши Фетел.