Кристиан Хорнер потвърди, че в отбора на Ред Бул никога не са поставяни цели за изискван минимум брой победи във Формула 1 през сезон 2019. По този начин Хорнер напълно отрече думите на съветника по техническите въпроси в отбора Хелмут Марко, който каза на тестовете преди старта на сезона, че целта пред Ред Бул е да вземе повече първи места от предходния сезон. Това означава, че тимът трябва да спечели поне пет пъти през настоящата кампания.

В Ред Бул са оптимисти след свежия старт с двигателите на Хонда, но в отбора са наясно, че трябва да подобрят шасито на болида си. Същевременно се знае, че Хонда трябва да скъси разликата с Мерцедес и Ферари, за да може Ред Бул да се конкурира с опонентите си по-често. Хорнер потвърди, че визията на Марко не е отборната цел.

„Хелмут очевидно обича да приема прекалено оптимистични перспективи, ала ние сме само след три изминали състезания до момента”, каза Хорнер за целите на екипа през 2019. „От отборна гледна точка никога не сме си поставяли цели по отношение победите в състезанията. Нашата цел е да скъсим разликата до водещите отбори”, продължи Хорнер.

Същевременно той сподели, че е безсмислено да бъде съден отбора преди края на сезона.

„Смятам, че това е загуба на време. Моето виждане е, че трябва да гледаме най-бързата кола и да намерим най-бързия начин да стигнем до това ниво и при нас. Виждаме колко силно работят Ферари и Мерцедес, но вярвайте, че и при нас е така. Да се правят изводи след толкова малко състезания е заблуждаващо”, допълни още Кристиан Хорнер.

Шефът на Ред Бул сподели също така, че е обнадежден от представянето на Макс Ферстапен, който си осигури подиум в Австралия по-рано. Белгиецът е трети във временното класиране след две четвърти места в Бахрейн и Китай, а активът му е на 29 точки пасив зад лидера Люис Хамилтън.

„Мисля, че израставнето на Макс си личи след всеки изминал етап. Досега той проведе три силни състезания и очевидно го гони страшен карък, за да не бъде на подиума в Бахрейн. В Китай направи силна надпревара, която го изведе на четвъртото място. Това е натрупване на точки към този етап. Все още не е толкова голяма точковата разлика напред, а той все още е пред двамата пилота на Ферари в шампионата. Все още има дълъг, дълъг път, така че е важно да не се предаваш на този етап от годината”, завърши босът в Ред Бул.