Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен подаде официална жалба до полицията в Монреал, в която твърди, че е жертва на изнудване от местна жителка.

Според вестник „Ла Пресе” става дума за жена на 20-ина години, която заявява, че е работела в местен бар през 2016 година, когато световният шампион от 2007 година я опипал. „Той се приведе към мен, пъхна ръка под роклята ми и ме хвана за гърдата. Един от неговите приятели пък бръкна в гащичките ми и докосна гениталиите ми”, твърди въпросната дама.

Тя никога не е подавала жалба до властите, но преди няколко седмици адвокатите на предполагаемата жертва написали писмо до правния екип на Райконен в Канада. „Нашият клиент отрича всичко и счита, че постъпката на тази жена е незаконна”, заяви един адвокатите на Ледения.

Естествено, веднага имаше реакция и от другия лагер: „Тъй като сме изправени пред обвинения от подобен характер, очевидно сме шокирани и обезпокоени, че отговорът е такъв.”

Колкото до твърденията, че жената в прав текст е поискала известна сума пари в замяна на мълчанието си, адвокатът ѝ каза, че предприетите действия са били „малко по-елегантни”.

През уикенда именно в Канада ще се проведе следващия кръг от шампионата във Формула 1 за 2018 година.