Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен призна, че започва да се уморява от всички спекулации за неговото напускане в края на сезона. Финландецът заяви, че от 15 години слуша едно и също.

Световният шампион от 2007 година има пъстра кариера, макар че в последно време анализаторите не го причисляват към нивото на състезатели като Люис Хамилтън и Себастиан Фетел. Заради изтичащия договор на 38-годишния Кими се твърди, че Ферари прави всичко възможно да привлече 10 лета по-младия Даниел Рикиардо от Ред Бул. Контрактът на австралиеца също приключва в края на годината.

Бивш бос от Ф1: Има повече от мъжка дума между Рикиардо и Ферари

„Историята е една и съща всяка година, откакто се помня. Може би вече 15 години поред се говори, че този път вече съм приключил”, заяви Ледения.

„Ще върша всичко, каквото зависи от мен. Наслаждавам се на състезанията, това е единствената причина да съм тук. Колкото до останалото, ще видим как ще се наредят нещата.”

„В отбора знаем какво се иска от нас. Ако всичко се напасне както трябва, нека видим как ще се развие сезонът оттук нататък. Точно в този миг искам да се справя добре, защото сезонът е дълъг и до края му остава още доста време”, завърши Райконен.