Кими Райконен бе обичайно сдържан в коментара си при представянето на автомобила на Алфа Ромео за сезон 2021. Финландецът сподели, че не е правил кой знае какво от края на сезон 2020 досега.

„Коледа и Нова година бяха почти веднага след Абу Даби, така че бяхме във Финландия за малко преди да се приберем в Швейцария. Бях със семейството си, тренирах, посетих фабриката няколко пъти. Общо-взето съвсем нормални неща. Скоро отново ще сме на път, така че се възползвах максимално от свободното време", заяви Райконен.

„Първо трябва да видим как ще върви колата и да извлечем максимума от тестовете. Имаше някои промени в правилата, въпреки че в основата си колата е същата. Шасито е замразено, но имаме нов двигател и някои нови елементи. Затова първата ни задача е да разберем как работи цялостният пакет и ще тръгнем от там. А подготовката си е една и съща всяка година. Но е хубаво, че пак започва сезон", добави още той.

„Тази година ще е важно да няма проблеми с издръжливостта, тъй като реално получаваме по ден и половина на пилот от предсезонните тестове. Просто не можеш да си позволиш да изгубиш цял ден. От значение е да се вземе решение за тестване на правилните неща в рамките на изпитанията“, каза финландецът.