Бившият пило от Формула 1 и настоящ анализатор на „Скай Спортс” Мартин Брандъл призова Ферари да прояви търпение към новия си отборен шеф Матия Биното и да не го уволнява „все едно е футболен мениджър”.

Биното замени Маурицио Аривабене преди началото на настоящия сезон, след като преди това беше негов технически директор. Представянето на „скудерията” до този момент през 2019-а е крайно разочароващо, след като големият конкурент Мерцедес грабна безпроблемно 5 двойни победи в откриващите 5 старта. Подобна доминация е безпрецедентна за Формула 1.

Напоследък търпимостта във Ферари към отборните шефове намаля драстично и това позволи да се прокраднат мнения, че Биното няма да довърши сезона. Брандъл смята, че „черните кончета” трябва да действат по коренно противоположен начин – като демонстрират подкрепа към италианеца в тези трудни мигове.

„И двамата пилоти на Ферари правят твърде много грешки, докато стратегиите на отбора показват липса на яснота и вяра”, заяви Брандъл.

„Те позволяват на представящ се над възможностите си Макс Ферстапен, намирайки се зад волана на леко разочароващ болид на Ред Бул, да ги побеждава. Дори когато Мерцедес им дишаше праха в Бахрейн, те се провалиха.”

„Въпреки всичко отборът трябва единодушно и открито да подкрепи своя водач Матия Биното и да изгради стена от подкрепа около него. Не бива да го уволняват все едно е някакъв футболен мениджър.”

„Той изглежда като свестен мъж, като състезател с абсолютно познания за всичко във Ферари и Формула 1. Той е достъпен мениджър с богати познания в миг, когато отборът има нужда от стабилност.”

„В Бахрейн пред камера попитах Биното дали вярва, че може да се справи с роля, която в Мерцедес до голяма степен се споделя от таланти като Тото Волф, Джеймс Алисън и Анди Кауъл. Да, става дума за същия Джеймс Алисън, на когото Ферари позволи да си тръгне. Тогава Биното ми отвърна, че разполага с правилните хора около себе си, за да изпълни задачата”, допълни Брандъл.