Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф се изказа само със суперлативи за своя тим и обяви, че актуалният шампион при конструкторите не се страхува от конкуренцията на Ферари и Ред Бул.

Гран При на Испания донесе изумителната 5-а поредна двойна победа за германския отбор, като Люис Хамилтън и Валтери Ботас на практика бяха неуловими за останалите в Барселона. Според Волф стартът на 2019-а е един от най-силните, които отборът е правил през последните 7 сезона.

„Няма страх при нас. И Ферари, и Ред Бул разполагат с точните ресурси и имат инструментите, които лесно биха ги вкарали обратно в играта. Видяхме един уикенд в Барселона, който може би е един от най-силните за нас изобщо. Нека обаче не избързваме с новините.”

„Ако видим силно представяне от Ферари в Монако всички ще пишат и говорят едно и също: „Край, това спира Мерцедес, доминацията им тази година приключва.” Ако си спомняте кой беше начело по време на зимните тестове, сега напред е съвсем друг отбор. Вгледайте се дори в битките по средата на колоната. Говорим за две различни аеродинамични концепции и може би има известна истина, ала във Формула 1 никога няма само един въпрос и само един възможен отговор”, допълни Волф.