Китайският пилот от Формула 1 Гуаню Джоу удължи контракта си с Алфа Ромео до края на 2023-а година, съобщиха от отбора преди Гран При на Сингапур този уикенд.

„След като влезе в историята като първия пилот от Китай във Формула 1, Джоу се обяви на световната сцена в автомобилните спортове при дебюта си на Гран При на Бахрейн. По време на успешната си дебютна кампания, Джоу демонстрира нива на зрялост и умения по време на състезанията, които са отвъд неговата крехка възраст. С успешна първа кампания на негова сметка и опита, който придоби, Джоу ще се цели в следващата стъпка в кариерата си“, споделиха от тима.

23-годишният азиатец кара в 16 състезания в дебютния си сезон, като най-доброто му класиране дойде в Канада, където завърши на осмо място. В момента той е 17-и в генералното подреждане при шест оставащи състезания до края, като 33-годишният му финландски съотборник Валтери Ботас е 10-и в таблицата.

„Да стигна до Формула 1 беше сбъдната мечта за мен и чувството да карам за първи път в състезанието ще остане в мен завинаги. Имам все още много какво да науча, много какво да развия, но съм уверен в нашата работа. Очаквам с нетърпение следващата страница от нашата история заедно“, коментира Джоу.

През 2023-а година се очаква Формула 1 да се завърне в Китай след четиригодишно отсъствие заради коронавируса, което допълнително би увеличило популярността на Алфа Ромео в най-многолюдната страна в света.