Ръководството на Мерцедес във Формула 1 е стигнало до извода, че е нужно да фаворизира своя пилот Люис Хамилтън за сметка на новопривлечения Валтери Ботас, пише „Ройтерс“. Според шефовете само така е възможно отборът да даде отговор на победите, които Себастиан Фетел и Ферари постигнаха в Австралия и Бахрейн.

Какво се случва с Валтери Ботас?

На „Сахир“ финландецът в два случая получи заповеди от бокса да пропусне пред себе си своя съотборник, макар преди началото на сезона от тима да обявиха, че няма да се месят в техните дуели на трасето. След три състезания – в едно от които Ботас допусна груба грешка, коствала сериозна загуба на позиции – не изглежда така, сякаш 27-годишният състезател знае как да се справи с темпото на Фетел.

Първи критики от Мерцедес към Ботас

Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че сегашната ситуация не му допада, но в същото време за първи път през последните години тимът му има реален конкурент сред останалите отбори. „Това съвсем не ни харесва, ама изобщо. Не правихме така през последните години, но сега е различно, така че е необходим точен анализ, който да покаже къде се намираме“, коментира австриецът.

Ботас: Не съм пилот №2 в Мерцедес

В момента Фетел има две победи и едно второ място след първите три старта, като води със 7 точки пред Хамилтън в класирането при пилотите. Ботас изостава с 23 точки от своя съотборник.

Бивш пилот от Ф1: Ботас не е нищо особено