Бившият пилот от Формула 1 Марк Сурер заяви, че бъдещото партньорство на Валтери Ботас с Люис Хамилтън в Мерцедес ще покаже действително що за пилот е финландецът. За момента Сурер не го счита за нещо повече от добър състезател.

Розберг засипа с похвали наследника си в Мерцедес

След доста дълги преговори Уилямс разреши на Ботас да премине в шампионите при конструкторите в последните 3 сезона. Там скандинавецът зае мястото на Нико Розберг, който неочаквано се оттегли само дни след спечелването на световната титла за 2016 година.

Ботас: Нямам никакви проблеми с Хамилтън

Сурер, който има 88 старта във Ф1 зад гърба си, не пожела да отправи много суперлативи към Ботас, като подчерта, че сега за първи път той ще има за партньор трикратен световен шампион. „За мен Ботан не е нищо особено, просто един добър пилот“, коментира Сурер пред „Скай Спортс“.

„Сега той ще има за съотборник Люис Хамилтън, а не бившия си съотборник Фелипе Маса, чийто най-добри дни отминаха отдавна. Ние наистина ще разберем от какво е направен. Люис може и да се отпусне мъничко, ако нещата се развиват прекалено лесно, но ако това не се случи, не виждам как Ботас би могъл да е заплаха за него“, завърши Сурер.