Финландецът Валтери Ботас с Мерцедес беше най-бърз в последната трета свободна тренировка преди утрешното състезание от Формула 1 за Голямата награда на Бразилия.

Ботас финишира за 1:09.281 минута на пистата в Сао Пауло, като изпревари само с 3 хилядни от секундата съотборника си Люис Хамилтън (Великобритания), който преди две седмици в Мексико Сити си осигури четвъртата световна титла в кариерата.

Трети на 45 хилядни от секундата завърши Кими Райконен с Ферари, а четвърти на 58 хилядни остана неговият съотборник германецът Себастиан Фетел.

Пилотите на Мерцедес и Ферари донимираха в сесията, като петият в подреждането Даниел Рикардо с Ред Бул остана на почти секунда зад лидера.

Квалификацията е от 18:00 часа и ще може да я наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY.

Гран При на Бразилия е още една възможност да участваш в играта на Heineken. Включи се, като посетиш страницата на Играта - gong.bg/f1.

За да участваш в играта, няма нужда да откъсваш поглед от екшъна на пистата, трябват ти само няколко секунди. Трябва да да посетиш страницата на Играта, gong.bg/f1; да се съгласиш с правилата на кампанията и да се регистрираш със своите имена, телефон и имейл адрес.