Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас показаха най-добро пилотиране във втората свободна тренировка преди първия старт за годината във Формула 1 за Гран При на Австралия. След като спечели първата, британецът взе и втората тренировка като даде време - 1:22.600 минути като завъртя 33 обиколки по трасето.

Неговият съотборник Валтери Ботас изостана само с +0.048 секунди като направи 33 обиколки, също толкова завъртя и пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен, но неговото изоставане беше точно +0.800 секунди. Четвърти остана неговият съотборник Пиер Гасли с изоставане от първия +0.842 секунди.

Първото Ферари на Себастиан Фетел е на петата позиция с изоставане от +0.873 секунди. Другият пилот на Скудерията Шарл Льоклер е 9-ти с изоставане от +1.154 секунди. Новите пилоти съответно на Алфа Ромео и Рено - Кими Райконен и Даниел Рикиардо завършиха съответно 6-ти и 8-ми.

Третата свободна тренировка е тази нощ в 5:00 часа и ще може да я наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA. Квалификацията за място е в съботната сутрин от 8:00 часа.