Британската легенда във Формула 1 сър Джеки Стюърт се усъмни в това доколко неговият сънародник и актуален световен шампион Люис Хамилтън е по-добър пилот в сравнение с основния си конкурент през последните години Себастиан Фетел. Шотландецът обоснова мнението с факта, че великолепните коли на Мерцедес през последните години са интегрална – и може би дори по-важната – част от успехите на Хамилтън.

Доминацията на британеца е толкова фрапираща, че той спечели 4 от последните 5 сезона, като в единственото изключение шампион стана другият пилот на Мерцедес -  Нико Розберг (2016).

34-годишният състезател има договор с отбора до края на следващата година, а така както тръгва сезонът му не е изключено в края на споразумението той вече да се е изравнил с легендата Михаел Шумахер по брой спечелени световни титли (7).

През 2019-а Мерцедес постигна три двойни победи в първите три старта, като две от тях бяха на сметката на Хамилтън. „Мерцедес инвестира толкова много пари и си подсигури голям брой талантливи инженери и специалисти”, коментира сър Джеки Стюърт ексклузивно пред „Мирър”.

„Хиляди хора работят за тях с едничката цел да предоставят на Люис Хамилтън и Валтери Ботас коли, които са – отново – значително по-добри и по-бързи от тези на Ферари и другите конкуренти.”

„Имаме нужда това да се промени. Имаме нужда от Ред Бул. Имаме нужда от Ферари. Имаме нужда от нови отбори да се появят и да бъдат сериозно конкурентни.”

„Финансовата подкрепа, която Мерцедес има, е може би с доста над всеки друг отбор, като включвам в бройката и Ферари, и Ред Бул. Мерцедес не само има фантастични коли и шасита, но също така и фантастичен двигател.”

„Люис е едно много щастливо момче да бъде в позиция, в която има такава огромна подкрепа зад гърба си”, допълни Стюърт.