Звездата на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън побърза да пресече в зародиш разговорите за неговата евентуална 6-а световна титла. Актуалният шампион във Ф1 смята, че е твърде рано да се повдига тази тема след изминаването на едва три старта от сезон 2019.

 34-годишният британец триумфира в Китай през изминалия уикенд, като повтори упражнението от Бахрейн, когато надви съотборника си Валтери Ботас. Така той води с 6 точки пред финландеца, който спечели откриващото Гран При на Австралия. След само 3 състезания Хамилтън отвори разлика от 31 точки пред Себастиан Фетел (Ферари), който беше неговият основен конкурент през предходните 2 кампании. Трябва да се отбележи, че след първите 3 състезания в тях Хамилтън изоставаше съответно на 7 и 9 точки зад германеца, когото надви във всеки един от случаите.

„Твърде рано е, за да се вглеждаме вече в точките. Не смятаме да избързваме”, коментира Хамилтън.

„Ще наведем глави и ще продължим да работим, защото сме замесени в още една много оспорвана битка за титлата.”

„Остават още толкова много състезания, които са по-удобни за Ферари, затова нищо не е решено. Трябва да оперираме на 100 процента и сме близо до подобно равнище. Дотук успяваме да постигаме резултати и ще трябва да продължим в същия дух.”

„Ключово ще бъде – както бе и през миналата година – да правим почти съвършени уикенди. Това е нашата цел”, допълни Хамилтън.

Мерцедес стана първият отбор от Уилямс на Найджъл Менсъл през 1992-а, който успява да започне сезона с 3 поредни двойни победи.