Британецът Ландо Норис се извини за държанието си от изминалия състезателен уикенд, след като в интервю след Гран при на Португалия критикува Ланс Строл (Канада, Рейсинг Пойнт) и след това омаловажи рекорда на Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес). 

Световният шампион спечели за 92-и път и така подобри постижението на легендата Михаел Шумахер. Норис бе 13-и, а Строл бе наказан за инцидент помежду им.

"Дължа извинение. Бях глупав и невнимателен с някои неща, които казах в интервюта след състезанието, а и не показах уважение към някои хора. Не съм такъв човек, така че съм длъжен да поднеса извинението си към тях и към всички, които четат или слушат. Съжалявам", каза Норис, който има 750 хиляди последователи в Туитър.

Норис бе запитан в интервю след състезанието какво е мнението му за рекорда на Хамилтън и отговори: "Просто се радвам за него, нищо повече. За мен това всъщност не означава каквото и да е. Той на практика е с автомобил, който трябва да печели всеки старт. Реално трябва да победи един или двама други пилоти, това е. И все пак браво на Люис, че си върши работата".

Хамилтън спечели осем от 12 състезания през сезона и съвсем скоро ще заслужи седмата си титла във Формула 1, която ще го направи най-успешния пилот в спорта.