Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард си пожела 2018-а година да донесе световен шампион различен от Люис Хамилтън. Според шотландеца това ще е най-доброто развитие в името на спорта.

Откровени слова от Хамилтън: Мерцедес изгуби пътя

През отминалите 4 години Мерцедес тотално доминира в шампиооната и логично освен 4-те титли при конструкторите взе и 4 при пилотите – 3 на Хамилтън и 1 на оттеглилия се вече Нико Розберг. Тази доминация дойде след друг 4-годишен период на еднозначна диктатура, в който Ред Бул и Себастиан Фетел почти нямаха конкуренция.

За първи път в историята на Ф1 на пистата се състезават двама четирикратни първенци в лицето на Хамилтън и Фетел. В тази връзка Култард поднесе и своята теза. „Ще бъде за доброто на Формула 1, ако Ферари съумее да се справи и – кой знае – Рен може да излезе с ъпгрейд, който да вкара за постоянно Ред Бул в битката, защото те имат страхотна кола”, коментира шотландецът.


Не пропускай днес първата (12 часа българско време) и втората (16 часа) свободни тренировки преди Гран При на Бахрейн – пряко по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA!