Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че тимът му е загубил част от представянето на автомобила си от откриващото състезание в Мелбърн насам. Все пак британецът изрази и увереност, че скоро „сребърните стрели” ще намерят вярната посока.

Първите три старта от календара за 2018-а вече са в историята, а Хамилтън не успя да постигне победа в никое от тях. Все пак изоставането му спрямо водача във временното класиране Себастиан Фетел (Ферари) е едва 9 точки, а до края предстоят цели 18 Гран При уикенда.

„Загубихме представяне от Мелбърн насам, може би дори още повече в Китай”, каза 32-годишнят пилот пред motorsport.com. „В момента сме вторият или третият най-бърз тим, така че ни чака работа, но мисията не е невъзможна.”

„Смятам, че през годините отборът е доказал, че сме страхотни в това да останем обединени. Разчитаме, че ще наберем инерция и ще продължим да се трудим. Познавам всички тук и в завода. Знам, че те ще положат всички усилия.”

„Вярвам, че през последните 2 седмици получихме доста информация. Шефовете знаят в кои области имаме най-големи затруднения, така че ще натиснат въпросните отдели или ще се погрижат да ускори развитието на автомобила. Нещо такова ще е.”

„Трябва да поддържаме конструктивното напрежение върху момчетата. Те обаче вече са напрегнати, защото искат да печелят също толкова силно, колкото го желаем и ние. Това е битка, през която трябва да преминем като отбор.”

„Ако нещата продължат по същия начин, ще е много трудно да защитя титлата”, отчете Хамилтън.

Четвъртият кръг от сезона във Ф1 ще бъде Гран При на Азербайджан (27-29 април). Не пропускайте нищо от екшъна в Баку благодарение на DIEMA SPORT и онлайн платформите GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.