Люис Хамилтън с Мерцедес спечели победата в 20-ия кръг от световния шампионат във Формула 1 на пистата "Хосе Карлос Паче" в Бразилия.  Той завъртя 71 обиколки на дългата 4.309 км писта и 305.879 състезателни километра като не остави шансове на съперниците си. Той приключи с време от 1: 27.09.066 часа. Това беше негова 10-а победа за сезона и общо 72-ра в кариерата.

Втори на почетната стълбичка остана Макс Ферстапен с Ред Бул, който изостана само с +1.469  секунди. Третата позиция остана за финландеца Кими Райконен, а четвърти остана Даниел Рикиардо с Ред Бул.

До десетото място последователността беше - Ботас, Фетел, Льоклер, Грожан, Магнусен и Перес. След тази победа Мерцедес грабна титлата при конструкторите.

Макс Ферстапен започна атаки още от първата обиколка и съумя в рамките на четири да се придвижи до 3-ото място, след като изпревари Райконен и Фетел, който беше изпреварен при старта от Ботас. Така пред холандеца са само двамата пилоти на Мерцедес. 

В 10-ата обиколка Ферстапен съумя да изпревари Ботас и да заеме второто място. Ботас съумяваше да държи двете Ферарита назад, както и Рикиардо, а първите двама пилоти вече направиха разлика от 4 секунди и всичко това в рамките на 14 обиколки след старта.

Кими Райконен влезе в бокса за смяна на гуми в 31-ата обиколка и излезе седми. До този етап на надпреварата най-бързата обиколка беше на Дани Рикиардо - 1:12.919 в 28-ата обиколка на състезанието. Холандецът Ферстапен не се спираше и направи най-бърза обиколка - 1:12.143 минути.

В 40-ата обиколка Ферстапен изпревари Хамилтън, който го контраатакува, но не сполучи да го изпревари. Четири обиколки по-късно Окон при опита си да пропусне Ферстапен не успя да го стори и последва лек контакт, който завъртя и двамата. Реакцията на Макс беше "Що за идиот?", а това коства и първата позиция на холандеца. 


Дойде време и за Себастиан Фетел да даде най-бърза обиколка - 1:11.402 минути в 56-ата обиколка на състезанието в Бразилия. Шест обиколки по-късно дойде и нова най-бърза обиколка, този път я завъртя Рикиардо - 1:11.343 минути. Валтери Ботас направи най-бързата обиколка като спря хронометрите на 1.10.540 минути, а разликата между първия Хамилтън и втория Ферстапен разликата беше около 2 секунди.

В последните две обиколки Хамилтън задържаше зад себе си напиращия пилот на Ред Бул Ферстапен, а Рикиардо преследваше третия в красирането Кими Райконен. Идваше развръзката, която в крайна сметка завърши по най-добрият начин за британският пилот.

При пилотите Хамилтън е първи с актив от 383 точки, втори е Фетел с Ферари - 302, а трети Кими Райконен с Ферари и 251 точки и 14 преднина пред Валтери Ботас с Мерцедес. При конструкторите Мерцедес е с актив от 585 точки, а Ферари са втори с 530. Ред Бул е трети с 392 точки.

Последният старт за сезона е в на 25 ноември - Гран При на ОАЕ в Абу Даби.