Бившият шампион от Формула 1 Жак Вилньов не вярва, че актуалният световен първенец Люис Хамилтън е бил на 100 процента искрен в мотивиращата си реч спрямо Шарл Льоклер в стаичката, където двамата с Валтери Ботас изчакаха награждаването след края на старта за Голямата награда на Бахрейн.

Младата надежда на Ферари изуми всички, като спечели съботната квалификация, а в самото състезание навакса слабия си старт и задмина съотборника си Себастиан Фетел, за да поведе уверено. Около 13-14 обиколки преди края дефект в двигателя на монегаска го принуди премине към крайно ограничен към мощност режим. Това позволи на двата Мерцедеса, управлявани от Хамилтън и Ботас да го изпреварят безпроблемно.

Британецът направи страхотен жест към Льоклер, като се изказа много ласкаво за представянето му и опита да го окуражи за бъдещето. „Ти кара страхотно този уикенд, осъзнаваш ли го? Наистина кара фантастично. Предстои ти богато, богато бъдеще. Знам, че сега се чувстваш гадно, но пътят пред теб е дълъг, много дълъг. Два пъти по-дълъг, отколкото пред мен”, заяви Хамилтън във въпросната реч.

Вилньов, като човек, който е врял и кипял във Формула 1, обаче е убеден, че всичко изречено е просто добре изиграна постановка. „Хубаво е хората да бъдат толкова позитивни спрямо Хамилтън, когато той така добре се отнесе с Льоклер. Въпреки всичко хората забравят, че пилотите си дават много добра сметка за наличието на камери. Знаят, че думите им ще обиколят света. Не мисля, че казаното от Хамилтън беше искрено”, заяви канадецът.

„Ако се вслушате много внимателно какво казва Хамилтън, той всъщност се опитва да каже, че е много по-добър от Льоклер и останалите пилоти. Думите бяха пренебрежителни към Льоклер, с което Хамилтън искаше да покаже, че се намира над него”, добави Вилньов.